måndag 13 februari 2017

måndag 13 februRie

Hoera met de hulp van Joh  fungeert mijn blog weer! John heeft 2 jaar in USA gestudeerd ja DATA PC en kan bijna van alles! De week is goed verlopen met werken op de kinderafdelingen CTC, de mensen die positief zijn voor HIV.
Het weeken zijn we in Mbya geweest uitgenodigd door Dr Mwamaka, vrijdagavond waren we daar uitgenodigd voor eten . Traditioneel Tanzania eten. Erg lekker en gezellig. De mensen hier zijn erg gastvrij. En leuke en intersase gesprekken! intresante natuurlijk. We sliepen p ons oude adres, bij zuster Sabina in Ivambe!
 Smorgens vroeg op richting een meteorit die werd 1931 ontdekt door 1 van bet dorphij probeerde daar het een en ander uite zahen of te hameren het ging niet. Daarna kwam er een engelsman die sturde er iets van naar Londen en daar werd geconstateerd dat het duizend of duizenden jaren oud was. Sinds 1967 werd bet een bezienswaardigheid. Jammer ik kijg geen fotos op de blogg  . Daarna naar de koffieplantage gelunchd daar en natuurlijk koffie gedronken, mmmmmmmlekker. Het helewas in een koloniale stijl.  En toen lieve mensen naar de markt. Toppen. Alle tanga en kitangi stoffen daar. Zalig. Dr Mwamaka kreeg een compliment voor zijn fantastische ge duld!
 Volgende dag richting Matema en we hebben The bridge of God gezien. Jammer dat het niet lukt met fotos het is een  atuurfenomeen en erg mooi! En toen naar de grens van Malawi we hebben er 1 stap ingezet!! Leuk toch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar